pátek 20. listopadu 2015

Holubi, bohužel ne poštovní

Holub, ten kliďas
Dnes se už podruhé stalo, že nám do místnosti vletěli holubi. Tentokrát však do koupelny, odkud se nedokázali dostat ven. Takže jsme je lovili. Ten můj byl úplně klidný a nechal se snadno polapit. Poté dokonce ani nechtěl odletět z mé dlaně, když jsem ho vynesla ven.
Ten druhý byl divoký, a jakmile zahlédl východ, vyškubl se a uletěl. Marii po něm v ruce zbylo tolik peří, až mám dojem, že musel uletět celý holý. Každopádně ta peříčka jsou krásná a rozhodně se budou dobře vyjímat v dopisech pro moje milé v Evropě.
Holub, ten divoký
Today happened for the second time that we had pigeons inside of the house. This time we found them in the bathroom, so we had to catch them. Mine was very calm and he let me to catch him easily. He even didn’t want to fly away from my palm when I took him out.

The other one was wild and in the moment he noticed the exit, he spread his wings and flew away. Only thing that Maria left in her hand were feathers. And so many that I think the pigeon had to escape totally naked. But one thing is sure. Those feathers are beautiful and they will look nicely in letters for my friends in Europe. 

Koupelnová podlaha

Jaké jméno byste mu dali?

2 komentáře:

  1. Szia Lenke,
    érdekes, hogy a vad galamb is olyan nyugodt a Maria kezében, mintha teljesen otthon érezné benne magát. És olyan picike...
    Három név javaslatunk van. Mivel a galamb fajtáját tekintve a Picasso békegalambjára emlékeztet, Sarolt a Piki nevet javasolja, én a bóbita miatt a Fifi nevet, Mirek pedig azt mondta rá, hogy Budulínek.
    Mirekkel tegnap bálban voltuk, Berci pedig Klárkával egy másik bálban. Ök nagyon sokáig voltak, mi egyre értünk haza. Sarolt közben régi magyar filmeket nézett. Dani a diáktársaival volt valahol Dél-Csehországban, Pacovtól nem messze, és odafelé ömlö esöben vezetett, visszafelé pedig hóban.Ennek ellenére úgy-ahogy idöben ért ide. M ugyanis munkába sietett.
    Ma Sarolttal bemegyünk a városba. Tegnap csak itt sétáltunk, hideg van, de tegnap nem esett. Ma már kifejezetten hófelhök vannak az égen. De itt nem fagy.
    Ma délután lesz a Kultúrközpontban egy müsor gyerekeknek Andikával, arra talán elmegyünk, és látni szeretném a Říše Středu címü kiállítást Kínáról.
    Így, átadom a gépet \mireknek.
    Puszi
    Karin, Sarol és Mirek

    OdpovědětVymazat