úterý 9. února 2016

Nastupte si, prosím!

Bienvenidos al Arca!
Tak se v pondělí začali opět práce v dílnách. Od pondělí do pátku trávíme od půl deváté ráno až do čtyř v dílnách, kde každý z lidí s postižením „pracuje“ dle svých schopností a darů. Ačkoliv přichází změny a jednou z nich budou sportovní pátky, kdy budeme běhat, plavat a hrát fotbal ve Villa Olimpica. Předpokládám.
Když vstoupíte do dílen, narazíte na čerstvé dílo mladého Rolanda, který ve spolupráci s dalšími šikovnými lidmi vytvořil tuto velikou archu, která zdraví každého návštěvníka. Když vylepovali hlavy všech zvířátek, Luis řekl, že každé reprezentuje někoho z komunity. Asi to byl jen vtip, ale každý z nás se pak začal zamýšlet, vlastnosti jakého zvířátka by se na koho hodila.
S novým rokem se začínají i nové režimy a musím si pochválit, že k mé veliké radosti mi nadělili více volna! Nyní tedy mohu skypeovat každý všední den od českých 21h do 23h! Jaká radost.
A jedna novinka. Luis, misionář, kuchař, bavič, bývalý moderátor, kreativní a akční společník se bude během příštího týdne stěhovat do našeho domu Isabel! Tak uvidíme, jak zapadne, jak nás bude bavit a jak se spřátelíme.

So the workrooms started on Friday again. From Monday till Friday are we spending almost the whole day in these workrooms where every person with disabilities “works” according to his or her capacities and talents. But changes are comming and one of them are the sports Fridays when we are going to go running, swim and play football in Villa Olimpica. I suppose.
When you enter the workroom you bump in a new creation of Ronaldo who made this big arc in collaboration with other persons. When they have been putting in on the wall, Luis said that every animal represents one of the members of the community. I think it was just a joke, but everyone started to think about which one is who.
With the New Year started new timetables and thankfully it means more free time for me! Now I can skype with every weekday between 9pm and 11pm of czech time! It’s such good news.
And one more change. Luis, a missioners, cook, showman, used to be a moderator, creative and active companion will be moving in our house Isabel the coming week! I am curious how he will match in, how he will make us laugh and how we will become friends.

Dílo v procesu







Žádné komentáře:

Okomentovat