pátek 30. října 2015

Neokradena, nezajeta. Úspěšný den.

Foto: Markos Jesus Kostia Sumarriva Lezama
Konečně jsem se včera byla projít po centru hlavního města Hondurasu. Samozřejmě v doprovodu úžasného Markose z Peru. Přebíhali jsme silnice plné provozu, jeli shareovacim taxíkem do rušného středu města, kličkovali jsme po přeplněných a polorozpadlých chodnících. Obchody jsou tu až komicky zubozene. Třeba totální ruina s okny, kde místo skla visí košile a kalhoty na ramínkách. Když už je řeč o oblečení. Je to naprostý ráj sekačů. Podívala jsem se do katedrály, muzea a hodně mluvila s Markosem. Už ani nepotřebujeme papír, abychom se domluvili. Jej! Lepší se to. Ale chce to trpělivost.

Je to tu neskutečně zadrátované 
We went yesterday for a walk in centre of Tegucigalpa. My great acompanion was Markos from Peru. We crossed streets full of traffic, we took a sharing taxi to the overcrowded centre where it looked a bit ruined. The shops looked sometimes very poorly. For example one with windows and instead of glass there were hanging shirts and pants. Btw there are a lot of second hands with very cheap clothes. We took a look in the cathedral, the museum and talked a lot with Markos. We already don't need paper and pen for understanding each other. Yey, it's getting better. But it needs patience.

Lidu mnoho, fotit se v klidu nelze. 

2 komentáře:

  1. Dnes bylo v Prach na nech 20 lidi. Také hodně na zdejší poměry. Všichni Te pozdravuji: 3x Bechyně, 4x Roztoky, 2x Litoměřice a 3x Varnsdorf. A také 2x Lhota Horní. Modré nebe, vydlabaná dýně, svíčky a věnce na hrobě. Dušičky. Mirek+Karin+Kamča+Zdeněk

    OdpovědětVymazat
  2. Vau, tak to mě těší, že se vás tolik sešlo!
    Taky všechny moc zdravím!

    OdpovědětVymazat